تبلیغات
...شما که غریبه نیستید...
...شما که غریبه نیستید...
من دارم از خستگی می میرم ولی انقدر هیجان زده م گفتم تندی بدو ام بیام اینجا بگم که...
فردا مامانم و لیلا اینا و مینا اینا رو دعوت کردم شام. بعد مونده بودم واسه دسر چی درست کنم که هم خیلی تجملی نباشه (از بس اینا منو خفه کردن که به زحمت نیوفتی ها!! ساده برگزار کن!!) هم خوشگل باشه. بعد یه سایتی هست که من عــــــــــــــــــــاشقشم! آدرس می دم ولی فیلتره. آخه بلاگ اسپات کلا فیلتره. یه دختر هنرمند توش می نویسه به اسم طیبه که خدای دسر و کیک و آشپزی و هرچیزی عجیبی که تا حالا ندیدی هست!! حالا من چی درست کردم؟؟ ژله بروکن گلس!
از اونجایی که ممکنه نتونین برین تو سایتش یا حال نداشته باشین بشکن بشکن راه بندازین(!) من عکس های ح.د طیبه رو روی یه سرور دیگه اپلود کردم و می ذارم تا شمام ببینین چه شکلیه.

دستورشو با اجازه ی طیبه می ذارم اینجا. البته من یه سری توضیحات تجربی هم کنارش می دم که به مشکلات من برنخورید.  برید ادامه مطلب:
اونایی که با رنگ دیگه اضافه کردم توضیحات اضافه ی خودمه:

بیس این ژله با ترکیب شیر و شیر عسلیه که اگه نظر شخص شخیص خودم رو بخواید توی اینهمه طعم ژله ای که زیر دندون میاد این ژله شیر عسلی از همه با حال تره و دل منو برده! آخه من از بچگی عاشق شیر عسلی بودم! (بعدا طیبه توی کامنت هاش توضیح داده بود که شیر عسلی یه جور شیر غلیظ شده ست که توی کارخونه با شکر فراوری می شه. توی بازار هم به اسم condensed milk پیدا می شه. ولی از اونجایی که گشتم نبود نگرد نیست مثل من از شیر ساده با یه قاشق کوچولو عسل استفاده کنین خیلی هم خوب می شه) سریع میرم سراغ رسپی که اگه میخواید درستش کنید کلی وقت میگیره و باید قبل از خواب ترتیبش رو بدید....

من از 6 بسته ژله استفاده کردم. زرد ، قرمز ، آبی ، سبز ، نارنجی ، بنفش ( با رنگهای کمتر هم میتونید درست کنید. با هر ترکیب رنگی قشنگ میشه. من امتحان کردم). هر بسته رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و روی بخار آب هم بزنید تا کاملا حل بشه . من 1 دقیقه توی مایکروفر گذاشتم. هر رنگ رو جداگونه توی ظرفهای مستطیل شکل ریختم و توی یخچال گذاشتم یه شب بمونه ( آره عزیز! دردسر داره! الکی که نیست...باید جور هندوستان کشید!)
(من نصف این مقدار رو درست کردم چون دیدم برای تعداد مهمونای من این مقدار خیلی زیاده. ظرف 4 گوش هم اینهمه نداشتم. ریختم تو خورش خوری!)

خوب این یه تیکه کار رو من باید همینجا یه خدابیامرزی به منال بگم که 50 درصد کار رو آسون میکنه ( اگه اهل ژله ساختن هستید شاید بگید 99 درصد کار راحت میشه! آخه درست از تو قالب در آوردن ژله خودش یه مبحث طویله!) آره کاری که میکنید اینه که فرداش ( حالا فردای اون شبیه که ژله هاتون رو درست کردید) کف قالبتون رو پلاستیک رپ یا سلفون میذارید. (این کارش خدا بود!! باورتون نمی شه چقدر کارم رو راحت کرد! خدا خیرش بده!)  مطابق تصویر. البته میتونید از هر قالبی که عشقتون کشید استفاده کنید. من اینبار از این قالب "لوف پن" استفاده کردم.

برای ساختن بیس سفید رنگ. 3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با 1 لیوان شیر سرد مخلوط کنید. باید یه همچین مخلوط اسفنجی بدست بیاد. 1 لیوان شیر جوش توش بریزید و روی بخار آب یا توی مایکرو فر ( 1 دقیقه) قرار بدید تا کاملا حل بشه. حالا نصف قوطی شیر عسل رو توش بریزید و بعد از مخلوط شدن ، 1 لیوان شیر سرد بهش اضافه کنید. (من که شیر عسلی نداشتم یکم ژلاتینم رو بیشتر کردم ولی شیر عسلی رو حذف کردم به جاش یکم بیشتر شیر ریختم. توی شیر داغشم یه قاشق عسل ریختم که یکم شیرین شه.)  ژله بیس باید کاملا سرد بشه ، پس صبور باشید.(من اینجا اسمی از یخچال نیاوردم. اگه صبور نبودید و گذاشتید توی یخچال و بعد لخته شد و ژله تون صاف و یکدست و شیشه ای نشد هیچ ربطی به من نداره! گفته باشم!!!)

حالا ژله های رنگی رو از یخچال بیرون بیارید و با چاقو به شکل مکعب ببرید ( اصلا لازم نیست توی کار ظرافت به خرج بدید)
(راستش تجربه امروز بهم یه چیزی یاد داد. اینکه اگر من اول توی بشقاب های خورش خوریم هم سلفون می کشیدم و بعد موقع برش زدن ژله ها اونا رو اول توی یه بشقاب خیس برمی گردوندم بعد برششون می زدم کارم خیلی راحت می شد.  آخه اینجوری هی می چسبید به کف ظرف و پدرم رو در می آورد!)

ژله ها رو تو هر مرحله با هم ترکیب کنید که رنگهای مشابه یه جا جمع نشه. حالا همه ژله ها رو توی قالب بریزید. (دقت کنید که مهمه که مکعبهای همرنگ کنار هم نباشند) حالا ژله بیس رو توی قالب بریزید ( اگه گرم باشه باعث میشه ژله های رنگی ذوب بشند و ژله بیس دیگه سفید نخواهد بود) یه تکون به ظرف بدید که هوای توش خارج بشه. و حبابی توی کار نداشته باشید.

من یک شب ژله ها رو درست کردم . فردا عصرش که برگشتم خونه گرفتار ساختن ژله شیر عسلی شدم و بعد که کار تموم شد گذاشتم شب توی یخچال موند و روز بعد، بعد از ظهر که از اداره برگشتم از یخچال درش آوردم! شما لازم نیست اینهمه صبور باشید. با 4 – 5 ساعت هم کارتون راه میافته. ولی من توصیه میکنم که بعد از این همه زحمتی که کشیدید. یه شب دیگه هم دندون رو جیگر بذارید و تحمل کنید. اگه آدم شدیدا "خود مگیرکی" هستید ، میتونید توی قالب پیرکس بریزید که بتونید قیافه ژله رو همون موقع ببینید. در هر صورت توصیه میشه که شب توی یخچال بمونه!


از قالب در آوردنش مثل آب خوردنه! فقط کافیه ظرف مورد نظرتون رو بذارید روی قالب و برش گردونید و پلاستیک رپ رو جدا کنید! به همین سادگی!!! ببینید روی ژله من چه مامانی شده! کلی عشقش رو خوردم و دلم نمیومد ببرمش!
حالا دیگه نوبت به بریدن میرسه. برای اینکه ژله به کف ظرف سرو تون نچسبه باید ظرف خیس باشه و برای اینکه برشهای تمیزی داشته باشید باید کارد خیس باشه.
(من یه اشتباهی  کردم و برش هاش رو نازک زدم. بعد که می خواستم تو ظرف مخصوصش بذارمش پدرم در اومد که از کمر نشکنه که بعضی هاشم شیکست! شما از من می شنوید معکبیش کنید. بهترین حالته براش.)

Auto Forwarding .......